Ποια τρόφιμα συστήνει για την καραντίνα ο Σωτήρης Τσιόδρας

0

Παραίνεση να βελτιώσουμε τη διατροφή μας έκανε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για τον κορονοϊό.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι τώρα που υπάρχει χρόνος για την προετοιμασία σπιτικών και υγιεινών γευμάτων, θα πρέπει όλοι να δώσουμε προσοχή στην διατροφή μας και πρότεινε ανεπιφύλακτα να ακολουθούμε τη μεσογειακή διατροφή.

«Υπάρχει ένας περίφημος εθνικός διατροφικός περίφημος οδηγός για ενήλικες, ο οποίος βασίζεται στην ελληνική παραδοσιακή διατροφή, η οποία είναι η εκδοχή της παραδοσιακής μεσογειακής διατροφής», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτή η παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή περιλαμβάνει «πολύ νερό, ποικιλία λαχανικών και φρούτων, δημητριακά και ιδιαίτερα ολικής άλεσης, γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλά σε λιπαρά, περιορισμό της κατανάλωσης του κόκκινους κρέατος και επιλογή των άπαχων μερών».

Ο διατροφικός αυτός οδηγός περιλαμβάνει επίσης «θαλασσινά και ψάρια, όπως τα λιπαρά ψάρια και κατά προτίμηση τα μικρά, τα οποία προτιμούμε όταν τρώμε ψάρια, τη συχνή κατανάλωση οσπρίων, το ελαιόλαδο, τον περιορισμό της κατανάλωσης ζάχαρης, αλατιού και προϊόντων που τα περιέχουν και φυσικά την καθημερινή σωματική μας δραστηριότητα σε συνεννόηση με το γιατρό μας και τη διατήρηση φυσιολογικού και σταθερού σωματικού βάρους».